Vrijdagvoormiddag 9 november....de auto vol geladen met koffers, plooiboxen, buggy, reisbed, …. en de kindjes. We gaan letterlijk de grens over naar buurland Nederland.

Toegegeven, ik heb er al beter uitgezien op foto's....maar het is realiteit. Al sinds Arnaud enkele weken oud is, heb ik Wouter gevraagd om, indien haalbaar, ook mijn moeilijke momenten vast te leggen....Maar het eerste halfjaar was dit amper mogelijk. Net dan moest hij mij samenrapen en was een foto trekken evenwel het verste van zijn...

In een eerdere blog beschreef ik een gevoel dat mij plots kan overvallen. Toen was het wanneer ik alleen thuis was. Gisteren heb ik het voor het eerst terug ervaren. Dezelfde grote prop in mijn keel. Hij is pijnlijk, spreken lukt niet, huilen gaat vanzelf.
Het is exact middernacht. De vijfde opeenvolgende nacht in het ziekenhuis, want Roos haar...

Roos gaat vrij frequent op controle bij haar kinderarts. Deze neemt de consultaties bij Kind en Gezin over, maar combineert dit ook met de medische opvolging volgens de Downpas. Vandaag is het tijd voor een prikje of 2 en een algemene check-up. Het begin is goed, Roos is afgelopen maand een halve kilo bijgekomen en weegt nu 7kg500. Daarnaast was...

Toen voor iedereen uit de naaste omgeving duidelijk werd dat Arnaud het Syndroom van Down heeft, kregen we maar al te vaak de vraag:
"Kon je gynaecoloog dat niet gezien hebben?"
Wel, deze vraag begreep ik, want ik heb het hemzelf gevraagd vlak na de geboorte: "Kon je dit nu echt niet gezien hebben?". Ik was kwaad, ontgoocheld,...

Vandaag is het feest kleine man, voor jou en voor jou alleen!
We vieren je geboortedag, jouw komst in ons gezin, je jonge leventje!

SMOG blog

29-09-2018

Het is donderdagavond, 18u. We zitten met z'n allen in een cirkel, ogen gericht op onze thuisbegeleidster. We krijgen een introductie SMOG: Spreken Met Ondersteuning van Gebaren. Terwijl we een toelichting over de oorsprong ervan krijgen, overvalt me een warm gevoel. Zie ons hier allemaal zitten. Iedereen maakt zich vrij, omdat ze er willen zijn...

Hier is hij dan: Meneertje Arnaud Vandeputte aka Mister Swag!
Wat kreeg ik een leuk berichtje van Tine Vanparijs! Of Arnaudje model wilde zijn voor het kledingmerk From Paris? Even denken (not!)…... Tuurlijk! Zo'n heerlijk, lief blondekopje omhuld in lekker, sappig babyvet….waar zijn die camera's?! ;-)

Dit vraagt om een kleine voorbereiding; lees:...

Roos - FAQ

27-08-2018

Het viel mij op dat ik de neiging had om op deze vraag vaak te antwoorden met wat Roos wel/niet kan. Ondertussen doe ik mijn best om eerder te antwoorden dat het een zeer leuke madame is om in huis te hebben. Ze lacht veel, is graag in gezelschap en is vaak tevreden - als je maar met haar bezig...

Up met Arnaud

17-08-2018

Kijk eens aan! 10 maanden vol levenslust, een kleine genieter, een lieflijk mini Vandeputteke.
Als we het hebben over up-momentjes, dan horen deze zeker bovenaan de lijst!

Afspraakjes met "dat andere gezin"

Sinds december 2017 en tot op heden, maken we er een gewoonte van om, als de agenda's het toelaten, maandelijks met elkaar af te spreken. Voornamelijk met de kindjes erbij, die elkaar nog volop leren kennen, maar ook wel eens zonder hen. 
We nemen jullie even terug mee naar de voorbije maanden.

Eerste date

"Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden" is dé treffende zegswijze achter deze innemende foto. De allereerste ontmoeting en het was een 'schot in de roos'.

Alsof er magie aan te pas kwam, maar deze twee bandietjes leken elkaar meteen aan te voelen. De mama's en papa's grepen gretig naar hun telefoons om dit unieke moment vast te leggen.

De start van iets heel moois ...

Samenkomst bij Roos thuis

Van de eerste ontmoeting in Heule, naar een volgende date in Oedelem.
Met opnieuw lekkers om van te genieten, ideaal om elkaar nog beter te leren kennen.

Huppetheekransje in Hoogerheide (Nederland)

Dit gezellige theekransje wordt georganiseerd door Marinda Tempelaars. Zij is geregistreerd jeugd,- en gezinsprofessional en oprichtster van Huppetee (= gespecialiseerde hulpverlening aan kinderen met DS). 

Per toeval ontdekte ik het huppetheekransje en ik vroeg of Jenka me wou vergezellen richting noorden. Ik was heel blij dat ze met me meeging! Het was een heerlijk dagje van mama's ondereen, opnieuw overvloed aan lekkers, ook bij Brownies & Downies!

Dankzij Marinda kregen we een zicht op de hulpverlening, specifiek naar de doelgroep kinderen met DS, in Nederland. We kregen ook uitleg over 'Early intervention - Kleine stapjes', wat zeker interessant leek, klaar om ons tanden er stevig in te zetten!

Date voor de ouders

Het moet kunnen... eens zonder de kids afspreken. 

Sippen van een lekkere cocktail (of twee), smullen van smaakvolle hapjes en genieten van heerlijk gezelschap... wat heeft een mens meer nodig?
Een gezellige avond, waarbij veel gelachen werd.

Taartjes te Oedelem

En zo kunnen we er nog een 10-tal aan toevoegen, maar goed, deze werden getrokken in Oedelem, voor wat opnieuw een leuk namiddagje samen betekende.

Duidelijke speelkameraadjes die twee! :)  

Boottochtje te Kortrijk

Deze date was een ideetje van mama Eline. En wat een voltreffer! Ze had ook voor uitstekend weer, aperitief en picknick gezorgd.