Ik schrijf deze blog terwijl ik vanuit mijn ooghoeken kijk naar mijn fantastische dochter, die in de tent van broer aan het dansen is op muziek van de Romeo's.

Laatste dag van 2018 ... verplichte throwback naar afgelopen jaar. Toegepast op Roosje, terugblikkend op de gigantische hoeveelheid foto's in de Cloud, zien we vooral welke stappen ze in haar ontwikkeling heeft gezet. Ze is een mini-persoontje geworden, met haar typische gedragingen en wensen, haar gewoonten en eigen mimiek. We zijn vaak trots,...

Zo noemde een lieve Nederlander, Herman, ons verblijf in het ziekenhuis.
Een stevige titel voor wat stevige kost...

Met mijn mama heb ik afgesproken dat ik eens een blog mag schrijven. Er wordt altijd over mij geschreven, maar ik heb zelf best wel wat te vertellen.

Vrijdagvoormiddag 9 november....de auto vol geladen met koffers, plooiboxen, buggy, reisbed, …. en de kindjes. We gaan letterlijk de grens over naar buurland Nederland.

Toegegeven, ik heb er al beter uitgezien op foto's....maar het is realiteit. Al sinds Arnaud enkele weken oud is, heb ik Wouter gevraagd om, indien haalbaar, ook mijn moeilijke momenten vast te leggen....Maar het eerste halfjaar was dit amper mogelijk. Net dan moest hij mij samenrapen en was een foto trekken evenwel het verste van zijn...

In een eerdere blog beschreef ik een gevoel dat mij plots kan overvallen. Toen was het wanneer ik alleen thuis was. Gisteren heb ik het voor het eerst terug ervaren. Dezelfde grote prop in mijn keel. Hij is pijnlijk, spreken lukt niet, huilen gaat vanzelf.
Het is exact middernacht. De vijfde opeenvolgende nacht in het ziekenhuis, want Roos haar...

Roos gaat vrij frequent op controle bij haar kinderarts. Deze neemt de consultaties bij Kind en Gezin over, maar combineert dit ook met de medische opvolging volgens de Downpas. Vandaag is het tijd voor een prikje of 2 en een algemene check-up. Het begin is goed, Roos is afgelopen maand een halve kilo bijgekomen en weegt nu 7kg500. Daarnaast was...

Toen voor iedereen uit de naaste omgeving duidelijk werd dat Arnaud het Syndroom van Down heeft, kregen we maar al te vaak de vraag:
"Kon je gynaecoloog dat niet gezien hebben?"
Wel, deze vraag begreep ik, want ik heb het hemzelf gevraagd vlak na de geboorte: "Kon je dit nu echt niet gezien hebben?". Ik was kwaad, ontgoocheld,...

Vandaag is het feest kleine man, voor jou en voor jou alleen!
We vieren je geboortedag, jouw komst in ons gezin, je jonge leventje!

Afspraakjes met "dat andere gezin"

Sinds december 2017 en tot op heden, maken we er een gewoonte van om, als de agenda's het toelaten, maandelijks met elkaar af te spreken. Voornamelijk met de kindjes erbij, die elkaar nog volop leren kennen, maar ook wel eens zonder hen. 
We nemen jullie even terug mee naar de voorbije maanden.

Eerste date

"Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden" is dé treffende zegswijze achter deze innemende foto. De allereerste ontmoeting en het was een 'schot in de roos'.

Alsof er magie aan te pas kwam, maar deze twee bandietjes leken elkaar meteen aan te voelen. De mama's en papa's grepen gretig naar hun telefoons om dit unieke moment vast te leggen.

De start van iets heel moois ...

Samenkomst bij Roos thuis

Van de eerste ontmoeting in Heule, naar een volgende date in Oedelem.
Met opnieuw lekkers om van te genieten, ideaal om elkaar nog beter te leren kennen.

Huppetheekransje in Hoogerheide (Nederland)

Dit gezellige theekransje wordt georganiseerd door Marinda Tempelaars. Zij is geregistreerd jeugd,- en gezinsprofessional en oprichtster van Huppetee (= gespecialiseerde hulpverlening aan kinderen met DS). 

Per toeval ontdekte ik het huppetheekransje en ik vroeg of Jenka me wou vergezellen richting noorden. Ik was heel blij dat ze met me meeging! Het was een heerlijk dagje van mama's ondereen, opnieuw overvloed aan lekkers, ook bij Brownies & Downies!

Dankzij Marinda kregen we een zicht op de hulpverlening, specifiek naar de doelgroep kinderen met DS, in Nederland. We kregen ook uitleg over 'Early intervention - Kleine stapjes', wat zeker interessant leek, klaar om ons tanden er stevig in te zetten!

Date voor de ouders

Het moet kunnen... eens zonder de kids afspreken. 

Sippen van een lekkere cocktail (of twee), smullen van smaakvolle hapjes en genieten van heerlijk gezelschap... wat heeft een mens meer nodig?
Een gezellige avond, waarbij veel gelachen werd.

Taartjes te Oedelem

En zo kunnen we er nog een 10-tal aan toevoegen, maar goed, deze werden getrokken in Oedelem, voor wat opnieuw een leuk namiddagje samen betekende.

Duidelijke speelkameraadjes die twee! :)  

Boottochtje te Kortrijk

Deze date was een ideetje van mama Eline. En wat een voltreffer! Ze had ook voor uitstekend weer, aperitief en picknick gezorgd.